tovább a Ford Hovány oldalaira » Hovany.hu »
Többet szeretne tudni?

Egy igazi legenda: Ford Focus

 • Az új Ford Focus
 • Az új Ford Focus
 • Az új Ford Focus
 • Az új Ford Focus
 • Az új Ford Focus

Tudatos tervezés

A merész és sportos külsőtől a kifinomult, tágas, gazdagon felszerelt belsőig: az új Focus minden intelligens részlete azért dolgozik, hogy Ön még jobban élvezze a vezetést.

Feltűnő stílus, aprólékos részletek és dizájn. Az új hűtőrács és az áramvonalas hátsó lámpák együttese az új Focust a forma és a funkció tökéletes megtestesítőjévé teszik.

Érdeklik a részletek?

Teljesítmény és hatékonyság

A főszerepet az új Focusban a motor technológiája játssza: segít lecsökkenteni az üzemben tartási költséget és a károsanyag-kibocsátást, miközben kiváló teljesítményt nyújt.

A választékban most megtalálható az 1,5 literes EcoBoost benzin- és 1,5 literes TDCi dízelmotor. Mindkettő tartalmazza az Auto Start-Stop funkciót, és a kínálat üzemanyag-gazdaságossági mutatói is tovább javultak.

Az összes új motort úgy tervezték, hogy megfeleljen a szigorú Euro 6-os kibocsátási előírásoknak. Az erőteljes 1 literes EcoBoost motor egyik változata a CO2-kibocsátást már 100 g/km alá csökkentette.

Az Év Nemzetközi Motorja díj 2012,2013-as és 2014-es nyertese a Ford EcoBoost motorok belépésével, valamint az osztályelső dízelmotorokkal együtt az új Ford Focus jelentős mértékben megnövekedett teljesítményt és üzemanyag-takarékosságot nyújt alacsonyabb károsanyag-kibocsátás mellett.

Kipróbálná milyen érzés?

 • Díjnyertes EcoBoost benzinmotorok
 • Ford Powershift váltóval

AZ AUTÓ, AMELY VEZETŐVÉ TESZI

Az ötletes technológiának és az intelligens kialakításnak köszönhetően az új Focus az autóban töltött minden percet olyan kényelmessé, biztonságossá és élvezetessé tesz, amennyire csak lehetséges.

Innovatív technológiák biztosítják Önt, hogy menet közben olyan könnyedén kapcsolódjon az úthoz, mint a zenéihez, üzeneteihez és hívásaihoz.

Az új Ford Focus-ban minden csúcstechnikai megoldás helyett kapott, a teljesség igénye nélkül:
alacsony sebességen működő biztonsági rendszer, aktív fék, adaptív sebességtartó automatika, holttér információs rendszer, vezetőfigyelmeztető rendszer, sávelhagyásra figyelmeztetés és sávtartási segítség, tolatókamera.

Automatikus fényszóró

Jól láthat anélkül is, hogy másokat elvakítana

Hasznos segítség éjszakai vezetésnél, hogy az automatikus fényszóró szembejövő forgalom vagy jármű esetén magától képes tompítani a fényét, így nem vakít el másokat.

Természetesen, amikor lehetséges, újra visszaállítja a fényerősséget, hogy Ön minél jobban láthasson..

Kipróbálná milyen érzés?

Díjnyertes EcoBoost benzinmotorok

 • Műszerfal dizájn
 • Az első ülések oldalnézetből
 • Műszerfal dizájn
 • Műszerfal dizájn
 • Műszerfal dizájn

Figyelmezteti Önt a veszélyekre

A keresztforgalom jelzés egy teljesen új technológia, ami mostantól része a holttér információs rendszernek (BLIS). Amennyiben Ön kitolat valahonnan, és korlátozottan láthatók a forgalmi körülmények, a Keresztforgalom jelzés észleli a közeledő járműveket és figyelmeztető hangot ad ki. A technológia egy fényjelzést is felvillant az oldalsó visszapillantó tükrön (bal vagy jobb oldalon, a közeledő forgalom irányától függően).

Amíg Ön parkol, az oldalsó visszapillantókon lévő érzékelők észlelik a veszélyeket az autója mindkét oldalán, és figyelmeztetik Önt, hogy segítsék azok elkerülésében.

Többet szeretne tudni?

Ford Focus

Díjnyertes EcoBoost benzinmotorok

Fejlett védelem

A Ford Focust fejlett, intelligens védelmi rendszerrel (IPS) szereltük fel, ami számos biztonsági rendszer összehangolásával segít megvédeni a vezetőjét és utasait.

A merev, nagyon ellenálló karosszéria fejlett, magas minőségű acélt tartalmaz, az utasok védelméről pedig egy sor légzsák gondoskodik, ráadásul a kormány és a pedálok is elmozdulnak baleset esetén, így védik meg a sofőrt a sérülésektől.

Többet szeretne tudni?

A parkolás művészete

A következő generációs Active Park Assist nemcsak a párhuzamos, hanem a merőleges parkolást is egyszerűbbé teszi.

Ultrahangos érzékelői megállapítják, hogy befér-e a jármű, aztán számítógépes szoftver kormányozza helyére az autót. A műszaki megoldás még arra is figyelmeztet, ha olyan akadályt észlel, amely tolatásnál esetleg nem látszik.

Kipróbálná milyen érzés?

FORD FOCUS ST - SPORT VÁLTOZATBAN IS

Ford Focus ST

Még erősebb. Még hatékonyabb.

Mindkét modell modern, 2.0 literes EcoBoost motorral büszkélkedhet, amely 250 lóerős teljesítményt és 360 Nm-es nyomatékot biztosít.

Amellett, hogy a korábbi motorokhoz képest lenyűgöző, 10%-os teljesítménynövekedést nyújt, az üzemanyag-fogyasztást és a CO2-kibocsátást is akár 20%-kal csökkenti.

Többet szeretne tudni?

FORD FOCUS RS - A NYERS ERŐ

Vegytiszta Focus

az új izomautóban Dinamikus Nyomatékvektor Szabályozással kiegészített Ford Performance Összkerékhajtás működik, és az autót egy különleges tervezésű 2,3 literes EcoBoost motor hajtja. A Dinamikus Nyomatékvektor Szabályozással kiegészített Ford Performance Összkerékhajtás új szintre emeli az irányíthatóságot és a vezetés élményét, kiemelkedő tapadással és útfogással párosítva.

A nagy teljesítményű ferdehátú modell motorjának alapfelépítése megegyezik a vadonatúj Mustang alumíniumból készült, négyhengeres blokkjával. Az új erőforrást a mérnökök jelentősen áttervezték és továbbfejlesztették, így teljesítménye várhatóan a 320 lóerőt is meghaladja.

Kipróbálná milyen érzés?

Ford Focus RS

 • Műszerfal dizájn
 • Az első ülések oldalnézetből
 • Műszerfal dizájn

A kezébe adja az irányítást

A Ford kinetikus dizájn az utastérre éppúgy jellemző, mint az autó külsejére. Az utastér központjában a középkonzol áll, mely áramvonalasabbá, letisztultabbá és vonzóbbá teszi az egész belső teret. A hangulat és a finom részletek egységes és megnyerő benyomást keltenek. A precízen integrált ajtónyitó mechanizmustól a levegőbeömlőkön át egészen a gombok aprólékos kidolgozásáig minden azt sugallja, hogy ez egy jól összerakott, elegáns jármű.

Az új háromküllős kormánykereket ergonómiailag kifejezetten az új Ford Focushoz tervezték. Minden gomb és vezérlőelem az ujjainál található, és annak elhelyezkedése egyaránt tökéletesíti autója műszerfalának használhatóságát és láthatóságát. Az Ön további kényelme érdekében, miért ne próbálná ki az új, fűtött kormánykerék lehetőséget?

Élje át!

Henry Ford kézjegye

Érdekességek, információk

A márka jelenleg 112 éve képviselteti magát a piacon, így kijelenthetjük hogy jelentős múlt áll az autók mögött.

A Ford 5. éve folyamatosan piac vezető szerepet tölt be Magyarországon, ezzel együtt 5 alkalommal választották meg az év autójának a Fordot. A Ford Fiesta 3. éve a Európa legnépszerűbb kisautója a kategóriájában, a Ford Focus pedig a legkedveltebb autó a világon.

Ford Focus

Lépjünk kapcsolatba »

Kérdése van? Árajánlatot kér? Megnézné? Kipróbálná?

Töltse ki a jobb oldalt látható űrlapot és szakértő kollégánk hamarosan felkeresi Önt telefonon vagy emailben.